Urn van vermoorde Kerkradenaar geroofd uit graf

Gepubliceerd op 16/05/2022 om 16:52
Laatst bewerkt op 16/05/2022 om 17:14

De urn met daarin de stoffelijke resten van de in 2008 doodgeschoten Dave Hanssen (31), is gestolen uit een graf op een begraafplaats in Kerkrade. De roof werd afgelopen zondagmorgen ontdekt. Dat bevestigt een broer van Hanssen, die aangifte heeft gedaan bij de politie, maandag tegenover ZO-NWS.

De bizarre diefstal vond plaats op begraafplaats Schifferheide in Kerkrade. De urn was ingegraven bij het graf van de eveneens overleden moeder van Dave Hanssen. Toen de diefstal door de broer van Dave Hanssen werd ontdekt, was er een groot gat zichtbaar voor de zerk.

Ook het gedenkteken voor de vermoorde Kerkradenaar, dat op het graf stond, is spoorloos verdwenen. Naomi Samson, woordvoerster van Monuta dat eigenaar is van de Kerkraadse begraafplaats, bevestigt tegenover deze omroep dat het uitvaartbedrijf op de hoogte is gebracht van de bizarre diefstal.

“Als Monuta zijnde hebben wij dit nog nooit meegemaakt en wij vinden het heel vervelend en verdrietig voor de nabestaanden. Wij zijn nu in gesprek met de politie hierover, want die zal dit gaan uitzoeken wie hiervoor verantwoordelijk is”, aldus Samson.

Bezoekers van begraafplaats Schifferheide spraken maandag hun afschuw uit over de diefstal van de urn. “Dit is toch verschrikkelijk, zo ga je toch niet met de overblijfselen van een overledene om”, reageerde een vrouw geschokt.

 

Wat vind jij?
Schinveld krijgt een Social Sofa om dorpsgenoten met elkaar te verbinden. Kan jouw omgeving ook zo'n speciale zitbank gebruiken? Laat het ons weten via het reactieformulier.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties