UPDATE Verdwenen kinderen zaten verborgen in dorpje Tirol

Gepubliceerd op 5/01/2021 om 19:56
Laatst bewerkt op 8/01/2021 om 11:30

De sinds 2014 ontvoerde Floor en Mees uit Wijnandsrade zaten de laatste tijd van hun spoorloze verdwijning, samen met hun van kinderontvoering verdachte moeder Miriam A., heimelijk verborgen in een dorpje in het Oostenrijkse Tirol. Dat vertelt hun vader Xander Werres in gesprek met ZO-NWS. Deze omroep bracht eerder dinsdag het nieuws naar buiten dat de politie de zeven jaar verdwenen kinderen teruggevonden heeft. 

“Door de leider van het coldcaseteam van de politie, Bob Willemsen, is mij verteld dat mijn kinderen en mijn ex-vrouw Miriam verborgen zaten in een dorpje in Tirol, op ongeveer anderhalf rijden van Innsbruck”, legt Werres, die in de afgelopen jaren alles probeerde om zijn twee ontvoerde kinderen terug te vinden, dinsdagavond verder aan deze omroep uit. 

De doorbraak in deze zaak zou zijn bereikt doordat de internationaal gezochte Miriam A. in het ziekenhuis van de Tirolse hoofdstad Innsbruck terechtkwam. “Wat ik verder weet van de politie is dat het qua gezondheid niet goed gaat met Miriam en dat zij daarom nog altijd in het ziekenhuis van Innsbruck verblijft. Deze week hoor ik meer over wat er nu gaat gebeuren. Ik zit natuurlijk ook met zoveel vragen”, aldus vader Werres. 

Het openbaar ministerie (OM) in Maastricht vaardigde in 2016 een internationaal opsporings- en arrestatiebevel uit tegen Miriam A. uit Wijnandsrade. Ze werd gezocht, omdat ze haar kinderen Mees en Floor, die onder voogdij van Bureau Jeugdzorg Limburg staan, aan het gezag onttrok. Moeder en kinderen woonden half 2014 in Wijnandsrade, maar verdwenen nadat de rechtbank de kinderen onder toezicht stelde. Jarenlang ontbrak van hen ieder spoor. 
 

Advertenties