UPDATE Ontvoering: OM Limburg maakt voorlopig pas op de plaats

Gepubliceerd op 7/01/2021 om 12:25
Laatst bewerkt op 8/01/2021 om 11:32

Het Openbaar Ministerie (OM) in Limburg maakt op strafrechtelijk gebied - vooralsnog - een pas op de plaats in de ontvoeringszaak rond Floor en Mees Werres uit Wijnandsrade, die maandag na een jarenlange vermissing werden teruggevonden in Oostenrijk. Dat laat justitiewoordvoerster Renate Peters donderdag desgevraagd weten aan ZO-NWS. 

Een en ander heeft te maken met het overlijden van de tot voor kort van kinderontvoering verdachte moeder Miriam A., tegen wie sinds 2016 een internationaal opsporings- en arrestatiebevel door het OM in Limburg was uitgevaardigd, afgelopen dinsdag in het ziekenhuis van Innsbruck. 

“De verdenking tegen de moeder was de onttrekking aan het ouderlijk gezag. Nu de moeder is overleden bestaat er tegen moeder geen strafzaak meer. Verder is het veel te vroeg om uitspraken te doen over de oma en de stiefopa. Nu wordt vooral gehandeld met het oog op het welzijn van de kinderen”, aldus Peters, die hiermee niet uitsluit dat er nieuwe strafrechtelijke stappen door het OM worden gezet.

Feitelijk heeft op dit moment Bureau Jeugdzorg de voogdij over de nu 17- en 13-jarige Floor en Mees. Na een jarenlange vechtscheiding gaf vader Xander Werres namelijk het gezag over de kinderen vrijwillig op. Miriam A. werd bij verstek uit het ouderlijk gezag gezet. Zij verdween in 2014 samen met haar kinderen spoorloos van de aardbodem. 

Afgelopen maandag werden Floor en Mees gevonden. Bureau Jeugdzorg Limburg is volgens vader Xander Werres inmiddels in Oostenrijk. 


 

Advertenties