UPDATE Ontvoering: kinderen belden in Oostenrijk als eerste in paniek oma

Miriam A. Foto © ZO-NWS I Bjorn Thimister
Gepubliceerd op 6/01/2021 om 19:47
Laatst bewerkt op 8/01/2021 om 11:32

De sinds 2014 ontvoerde Floor en Mees Werres uit Wijnandsrade belden als eerste hun oma nadat zij hun zieke moeder Miriam, die inmiddels overleden is, maandag vonden. De oma is inmiddels in Oostenrijk bij de kinderen die jarenlang spoorloos waren. Dat vertelt hun vader Xander Werres woensdagavond tegen ZO-NWS.  

"Zoals ik heb begrepen zijn de kinderen toen op advies van hun oma naar de buren gegaan en is de ambulance gebeld", legt vader Werres verder uit aan deze omroep. "Wat daarna gebeurd is, dat is inmiddels bekend. Toen ging de bal rollen omdat zij zich niet wilden legitimeren. Verder weet ik op dit moment niks meer dan dat ik verteld heb. Ik wil zo graag antwoorden, maar het welzijn van de kinderen gaat nu voor alles." 

Bureau Jeugdzorg Limburg (BJZ) vertrekt deze week nog naar Oostenrijk om daar de sinds 2014 verdwenen Floor en Mees Werres uit Wijnandsrade op te vangen. Vader Xander zelf zal zijn jaren ontvoerde kinderen nog niet gaan bezoeken. De van het ontvoeren van haar kinderen verdachte moeder Miriam A. (foto) overleed dinsdag in het ziekenhuis van Innsbruck. 

Floor en Mees Werres (toen 11 en 7 jaar) verdwenen in 2014 spoorloos samen met hun moeder Miriam A. Het openbaar ministerie (OM) in Maastricht vaardigde in 2016 een internationaal opsporings- en arrestatiebevel uit tegen Miriam A. uit Wijnandsrade. Ze werd gezocht, omdat ze haar kinderen Mees en Floor, die onder voogdij van Bureau Jeugdzorg Limburg staan, aan het gezag onttrok.

Moeder en kinderen woonden half 2014 in Wijnandsrade, maar verdwenen nadat de rechtbank de kinderen onder toezicht stelde. Jarenlang ontbrak van hen ieder spoor. 
 

Advertenties