UPDATE Ontvoerde kinderen weigerden naam afgifte in ziekenhuis Innsbruck

Gepubliceerd op 6/01/2021 om 12:31
Laatst bewerkt op 8/01/2021 om 11:31

De sinds 2014 vermiste kinderen Floor en Mees Werres (nu 17 en 13) uit Wijnandsrade liepen maandag in het ziekenhuis van het Oostenrijkse Innsbruck tegen de lamp omdat zij zich hier niet wilden identificeren. Dit nadat het duo hun zieke, van kinderontvoering verdachte, moeder Miriam had binnengebracht. Dat vertelt hun vader Xander Werres woensdag in gesprek met ZO-NWS. 

"Ik heb begrepen dat zij verlopen paspoorten hebben en dat zij zich niet wilden identificeren in Innsbruck. Toen zijn daar alle alarmbellen gaan rinkelen", legt Werres verder aan deze omroep uit. "Er zijn verschillende gesprekken gevoerd tussen allerlei instanties en uiteindelijk ben ik dus zoals bekend op dinsdag ingelicht door de politie." 

Het openbaar ministerie (OM) in Maastricht vaardigde in 2016 een internationaal opsporings- en arrestatiebevel uit tegen Miriam A. uit Wijnandsrade. Ze werd gezocht, omdat ze haar kinderen Mees en Floor, die onder voogdij van Bureau Jeugdzorg Limburg staan, aan het gezag onttrok. Moeder en kinderen woonden half 2014 in Wijnandsrade, maar verdwenen nadat de rechtbank de kinderen onder toezicht stelde. Jarenlang ontbrak van hen ieder spoor. 

Advertenties