UPDATE Kinderontvoering: vader wacht met contact, Miriam A. overleden

Gepubliceerd op 6/01/2021 om 14:57
Laatst bewerkt op 8/01/2021 om 11:31

 Bureau Jeugdzorg Limburg (BJZ) vertrekt deze week nog naar Oostenrijk om daar de sinds 2014 verdwenen Floor en Mees Werres uit Wijnandsrade op te vangen. Dat vertelt hun vader Xander Werres woensdagmiddag tegen ZO-NWS. Hij zelf zal zijn jaren ontvoerde kinderen nog niet gaan bezoeken. De van het ontvoeren van haar kinderen verdachte moeder Miriam A. is dinsdag overleden in het ziekenhuis van Innsbruck. 

“Met mijn casemanager bij Jeugdzorg Limburg heb ik een en ander besproken en hierna hebben we geconcludeerd dat het voor een eventueel trauma, zeker na het overlijden van hun moeder, dat mijn kinderen nu hebben het misschien beter is dat ik nog niet naar Oostenrijk ga”, legt Werres verder aan deze omroep uit. 

“En dat ik dus nog even geen contact met ze heb voorlopig. Mijn casemanager zal met de auto naar Innsbruck gaan reizen. Ik heb natuurlijk aangegeven dat ik heel graag wil weten hoe het met de kinderen gaat. Want dat is heel belangrijk nu: mijn kinderen. Hun gevoel houdt mij nu alleen maar bezig. Stap je voor stapje dingen doen, zo moet deze weg nu bewandeld worden”, aldus Werres. 

Het openbaar ministerie (OM) in Maastricht vaardigde in 2016 een internationaal opsporings- en arrestatiebevel uit tegen Miriam A. uit Wijnandsrade. Ze werd gezocht, omdat ze haar kinderen Mees en Floor, die onder voogdij van Bureau Jeugdzorg Limburg staan, aan het gezag onttrok. Moeder en kinderen woonden half 2014 in Wijnandsrade, maar verdwenen nadat de rechtbank de kinderen onder toezicht stelde. Jarenlang ontbrak van hen ieder spoor. 

Advertenties