Uitstekende aanvallen leiden Roda naar zege in Volendam

foto © ZO-NWS | HEKO Photodesign
Anonymous (not verified)
Gepubliceerd op 6/03/2021 om 08:37
Laatst bewerkt op 12/05/2021 om 10:03

Een sterk spelend Roda JC heeft in de strijd om een plek in de play-offs een zeer verdiende zege geboekt. In en tegen FC Volendam werd het 3-4. voor de Kerkradenaren.

Trainer Jurgen Streppel had in de basisopstelling een plekje ingeruimd voor Ali Messaoud en Dylan Vente, die daarmee hun debuut maakten in de startformatie van de Kerkradenaren. Het tweetal speelde in plaats van Fabian Serrarens en de geschorste Erik Falkenburg. Na nauwelijks zeven minuten was het de ervaren Messaoud die al kansrijk was.

De aanvallende middenvelder raakte echter niet het net maar de lat waardoor hij niet kon juichen. Vier minuten later juichte Mulattieri wel, maar dan wel maar heel kort want zijn doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel. Twee keer slap verdedigen zorgde er echter voor dat de gasten uit Kerkrade binnen no-time wél op achterstand kwamen.

Het was twee keer Mulattieri die kort na elkaar de trekker overhaalde: 2-0. En Roda JC stond erbij en keek, beteuterd, ernaar. Geluk voor de Streppel-elf was het dat Mulattieri na een klein half uur spelen dé kans op de comfortabelere 3-0 voorsprong om zeep hielp. Roda speelde, ondanks de fouten achterin, bij vlagen meer dan goed en zette steeds druk op de Palingboeren.

Vijf minuten voor rust schoot topscorer Patrick Pflücke, nadat de Volendam-goalie de bal had losgelaten, zijn negende en de voor zijn ploeg verdiende aansluitingstreffer tegen de touwen: 2-1. Ook in het tweede bedrijf was het Roda JC dat het spel dicteerde en, wederom, de thuisploeg steeds verder terugduwde op eigen helft.

De meer dan verdiende gelijkmaker kwam er in de 65e minuut. Dylan Vente controleerde de bal en aarzelde daarna niet lang: 2-2. Roda ging echter vrolijk verder met aardig combineren. Hierdoor ontstond ook de 2-3. Eindstation van deze prachtige aanval was weer de Duitser Pflücke.

Negen minuten voor tijd was het invaller Fabian Serrarens die opnieuw een prima aanval bij de tweede paal keurig afrondde: 2-4. Ondanks dat El Azzouzi nog de 3-4 tegen de touwen mocht schieten omdat er, zeker een leerpunt voor de Kerkraadse club, niet attent werd verdedigd. De slotfase werd nog even spannend, maar de zege mocht mee naar Kerkrade.