Twintig jaar cel geëist tegen Jos Brech in hoger beroep

Gepubliceerd op 15/11/2021 om 18:57
Laatst bewerkt op 15/11/2021 om 20:34

In het hoger beroep in de zaak-Nicky Verstappen is bij het gerechtshof in Den Bosch maandag twintig jaar cel geëist tegen verdachte Jos Brech uit Simpelveld. 

De Simpelveldenaar wordt verdacht van het ontvoeren, seksueel misbruiken en doden van Nicky Verstappen op de Brunssummerheide in 1998. De rechtbank in Maastricht veroordeelde Brech eerder tot 12,5 cel, waarna de Simpelveldenaar en ook het OM in hoger beroep gingen. 

Volgens advocaat-generaal Gerard Sta, de aanklager in hoger beroep bij het hof, nam Jos Brech in 1998 tijdens een jeugdkamp op de Brunssummerheide de elfjarige Nicky mee toen die uit de tent kwam om te plassen. ,,Hij heeft hem meegenomen, misbruikt in het kerstbomenperceel en zijn mond dichtgehouden. Hij raakte in paniek toen hij ontdekte dat de jongen niet meer bewoog."

Het OM heeft overigens de verklaringen van veroordeeld moordenaar Bekir E., tegenover wie Brech in de bajes een bekentenis over de zaak-Verstappen zou hebben afgelegd, niet gebruikt voor het wettig en overtuigend bewijs. ,,Maar als het hof dat wel doet, zullen we niet van onze stoel vallen."

Advertenties