Tweedelig standaardwerk over Bokkenrijders gepresenteerd

foto © ZO-NWS | Jo Schoonbrood
Gepubliceerd op 27/09/2021 om 10:42
Laatst bewerkt op 27/09/2021 om 10:56

In Schinnen zijn twee boeken gepresenteerd over de bende van de Bokkenrijders. Het eerste exemplaar werd uitgereikt aan burgemeester Eric Geurts.

Schrijver Frits Schoonbrood deed 11 jaar lang onderzoek naar het leven van de roversbende uit de 18e eeuw. Schoonbrood, voorzitter van de stichting Sjtichting Genealogiek Sjènne (SjtiGS), heeft hiermee een huzarenstuk geleverd.

Het tweedelige standaardwerk met de titel De Bokkerijders met de Dode Hand geven een integrale zienswijze over het ontstaan en de vervolging van de criminele bende in Zuid-Limburg.

De criminele delicten die door de bende werden gepleegd zijn beschreven op basis van betrouwbare slachtoffer- en getuigenverklaringen. Tevens zijn ook de strafprocessen bij de rechtsmachten Schinnen, Oirsbeek en Geleen gedetailleerd beschreven.

Beide delen zijn te verkrijgen via www.sjtigs.eu

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties