Tweede verdachte in zaak verborgen ruimtes drugsauto's

foto © ZO-NWS | Track 88
Gepubliceerd op 11/05/2022 om 09:48
Laatst bewerkt op 11/05/2022 om 10:25

In de zaak van Brunssumer Willy S., die in de cel zit op verdenking van het maken van verborgen ruimtes in auto's voor drugssmokkel, is een tweede man als verdachte aangemerkt. Het gaat hier eveneens om een uit Brunssum afkomstige man. Dat blijkt uit vertrouwelijke informatie waar ZO-NWS over beschikt. 

Deze tweede verdachte H. werd in België gearresteerd en heeft daar volgens ingewijden tijdens een verhoor tegenover de recherche bekend samen met Willy S. verborgen ruimtes voor de smokkel van verdovende middelen te hebben gemaakt. In tegenstelling tot Willy S. is de tweede verdachte man - in afwachting van zijn rechtszaak - vrijgelaten door de Belgische autoriteiten. 

Beide verdachte Brunssumers waren bij de opsporingsdiensten in beeld gekomen door gekraakte chats van de in criminele kringen veel gebruikte berichtendienst Sky ECC. De speurders vielen op 13 december vorig jaar binnen in de woning van S. aan de Spoorstraat in de Brunssumse wijk Treebeek. Ook deden zij een doorzoeking in diens bedrijf in het Duitse grensplaatsje Tüddern. 

Willy S. bestierde daar een autogarage. Tijdens het onderzoek op die decemberdag werden twee auto's in beslag genomen. Françoise Landerloo, advocate van de twee bovengenoemde verdachten, wilde desgevraagd geen commentaar geven op de aanhouding van haar tweede cliënt in deze zaak. 

Reclame

Advertenties