Twee plofkraken op geldautomaten vlak over de grens

foto: iStock
Gepubliceerd op 20/12/2022 om 09:14
Laatst bewerkt op 20/12/2022 om 09:28

In Herzogenrath en in Heinsberg, beide vlak over de Duitse grens, zijn in de nacht van maandag op dinsdag geldautomaten opgeblazen. In beide gevallen zijn de daders gevlucht en is onbekend of ze iets hebben buitgemaakt.

Bewoners van de Kirchrather Straße in Herzogenrath-Merkstein werden tegen 4.00 uur opgeschrikt van een explosie bij de Deutsche Bank. Door de klap raakte het voorportaal van het bankgebouw flink beschadigd. Volgens getuigen vluchtten drie daders in een auto.

In Heinsberg-Dremmen werd een half uur later een geldautomaat van de Volksbank in de Sebastianusstraße opgeblazen. Daarbij raakte een complex met woningen en winkels beschadigd.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties