Twee mannen verdacht van brandstichting bij takelbedrijf Haefland

foto © ZO-NWS | AS Media
Gepubliceerd op 23/05/2024 om 09:17
Laatst bewerkt op 23/05/2024 om 10:04

Twee mannen van 30 en 35 jaar worden verdacht van brandstichting van vier voertuigen bij een takelbedrijf op industrieterrein Haefland in Brunssum. 

De brand werd op dinsdagochtend 19 december 2023 even na 4.30 uur ontdekt. De voertuigen stonden op het afgesloten terrein van takelbedrijf Grootveld. De tankautospuit van de kazerne Schinveld werd als eerste opgeroepen, maar al snel werd opgeschaald naar middelbrand toen bleek dat er meerdere voertuigen in brand stonden. Daarop kwam ook het blusvoertuig van de kazerne Brunssum naar deze locatie.

Na onderzoek bleek dat er sprake was van brandstichting en twee mannen, onder wie één uit Landgraaf, konden worden aangehouden. De tweede verdachte, van wie de woonplaats onbekend is, zit al enige tijd in voorlopige hechtenis. De rechtbank in Maastricht buigt zich op 4 juni over deze zaak. 

Op 5 januari vorig jaar werden bij takelbedrijf Grootveld overigens ook meerdere voertuigen in brand gestoken. 

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties