Twee mannen (18) aangehouden voor gooien explosief

Gepubliceerd op 2/11/2023 om 15:14
Laatst bewerkt op 2/11/2023 om 15:20

De politie heeft donderdag twee achttienjarige mannen uit Heerlen aangehouden. Zij worden verdacht van het gooien van een explosief. 

Dat zouden ze gedaan hebben op zondag 17 september op de Rozestraat in Heerlen.

Uit onderzoek waarbij onder andere camerabeelden zijn gecontroleerd, kwamen beiden verdachten in beeld. Ze zijn aangehouden op verdenking van openlijke geweldpleging en het tot ontploffing brengen van een explosief. 

Naar aanleiding van het onderzoek besloot de politie om de woningen van de verdachten te doorzoeken. Bij deze doorzoeking is een grote hoeveelheid waardevolle spullen aangetroffen zoals onder andere voertuigen, horloges en zonnebrillen. De politie doet onderzoek naar de herkomst van deze spullen.

Beide aangehouden verdachten zitten op dit moment vast op het politiebureau. Meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten. Het onderzoek is nog steeds in volle gang.

Meldt u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties