Twee jaar cel voor drugs en wapens in woning Landgraaf

Gepubliceerd op 12/09/2023 om 09:27
Laatst bewerkt op 12/09/2023 om 09:42

De 53-jarige Leo D. is veroordeeld tot twee jaar celstraf voor betrokkenheid bij een flinke hoeveelheid drugs en een aantal wapens die in zijn woning aan de Kakertsweg zijn gevonden.

De straf valt fors lager uit dan twee weken geleden werd geëist. Toen eiste de officier van justitie nog vier jaar cel tegen D.. Daarnaast werd ook drie maanden celstraf geëist tegen de 22-jarige zoon van D.

De rechtbank heeft de zoon van D. vrijgesproken vanwege een gebrek aan bewijs. Tegen zijn vader is wel wettig en overtuigend bewezen. Op de zolder van de toenmalige woning van D. werd bij een inval vorig jaar ruim 1800 gram cocaïne, een slordige 600 gram amfetamine, middelen om synthetische drugs te maken, wapens en ruim 17.000 euro aan cash geld gevonden.

D. zou schulden hebben bij mensen uit het drugsmilieu. Daarom zou hij zijn huurwoning beschikbaar hebben gesteld. OM gelooft dat verhaal niet en de rechtbank velt geen oordeel over het verhaal. De feiten worden ernstig genoeg geacht voor een veroordeling van twee jaar.

De gevonden drugs worden vernietigd en het contant geld is verbeurd verklaard.

 

Meldt u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties