Twee doden in huis Tüddern zijn Nederlands echtpaar

Foto: Forensische Opsporing gaat onderzoek doen in woning Tüddern (c) ZO-NWS I Bjorn Thimister
Gepubliceerd op 16/08/2021 om 11:37
Laatst bewerkt op 16/08/2021 om 12:42

De twee mensen die zondagmiddag dood werden gevonden in een woning in het Duitse Selfkant-Tüddern, vlak over de grens bij Jabeek en Sittard, zijn een Nederlands echtpaar. Dat blijkt uit onderzoek van ZO-NWS en wordt maandag bevestigd door meerdere buurtbewoners. 

De lichamen werden tegen 16.00 uur aangetroffen in de tussenwoning aan de Jubiläumsstraße. Volgens een geschrokken buurtbewoonster was het een familielid van het echtpaar dat de politie alarmeerde.

De Nederlandse man en zijn vrouw werden hierna dood aangetroffen. Het pand werd verzegeld door de Duitse politie. Even na elf uur maandagmorgen verschenen twee leden van de afdeling Forensische Opsporing voor verder sporenonderzoek in de woning. 

"Collega's zijn bezig met verder technisch (sporen)onderzoek", bevestigt persofficier van justitie Katja Schlenkermann-Pitts maandagmorgen tegenover deze omroep. "Op dit moment vindt de sectie op beide lichamen plaats. Daarna kan ik pas meer zeggen over de precieze doodsoorzaak." 

Tags

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties