Dode honden Schinveld blijken verdronken

Sam Verbeek
Gepubliceerd op 13/01/2021 om 15:18
Laatst bewerkt op 13/01/2021 om 16:01

De twee dode toegetakelde honden, die in december werden gevonden in Schinveld, zijn met geweld door verdrinking om het leven gebracht.

Dat blijkt uit sectie, die is verricht op de honden. 

Verder is uit de sectie gebleken dat de honden vermoedelijk afkomstig zijn van een boerderij. Volgens een politiewoordvoerster hadden de honden veel hooi, gras en stro in hun maag. 

28 december werden de witte en de zwarte hond dood onder het bloed gevonden aan de Munsterweg in de Schinveldse bossen. Een medewerker van de dierenambulance liet eerder weten dat de dieren, vlak voordat ze zijn gevonden, met geweld om het leven zijn gebracht.

De politie is op zoek naar mensen die de honden herkennen en een aanwijzing kunnen geven om in contact te komen met de eigenaar van de dieren.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties