Tuchtcollege berispt psycholoog en psychiater in zaak Thijs H.

Gepubliceerd op 29/05/2024 om 14:26
Laatst bewerkt op 29/05/2024 om 15:32

De psychiater en de psycholoog die in de strafzaak tegen drievoudig moordenaar Thijs Hermans uit Brunssum de rapportage opstelden, hebben van het medisch tuchtcollege een berisping gekregen.

Volgens het tuchtcollege heeft het tweetal een ‘onvoldoende heldere en onvoldoende consistent geformuleerde rapportage’ gemaakt en daardoor de schijn van vooringenomenheid gewekt.

De bovengenoemde rapportage speelde een grote rol bij de straf die H. kreeg opgelegd tijdens het hoger beroep door het gerechtshof in Den Bosch. In tegenstelling tot eerdere deskundigen stelden de betrokken psychiater en psycholoog dat er geen aanwijzingen waren voor een psychose bij H. ten tijde van het plegen van de drie moorden. Het hof verklaarde hem uiteindelijk niet volledig ontoerekeningsvatbaar en legde hem 22 jaar gevangenisstraf en tbs op.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties