Transfer Goppel legt tweespalt in beleidsvoering bij ‘kruidenier’ Roda JC bloot

foto © ZO-NWS | Twan Senden
Gepubliceerd op 21/07/2021 om 13:45
Laatst bewerkt op 21/07/2021 om 15:05

De transfer van Thijmen Goppel naar de Duitse derdivisionist SV Wehen legt de tweespalt die er heerst qua te voeren beleid binnen de top van Roda JC nog meer bloot. Dat blijkt uit gesprekken die ZO-NWS in de afgelopen dagen voerde. 

Teleurstelling
Hoewel de overgang van vleugelflitser Goppel naar Duitsland geld - naar verluidt een dikke twee ton - in het laatje heeft gebracht bij Roda JC, is dat zeker geen reden voor een hosannastemming binnen de Kerkraadse club. Integendeel zelfs, een en ander heeft eerder geleid tot teleurstelling. Dit omdat de Kerkraadse club de snelle aanvaller niet iets meer salaris en een nieuw verbeterd contract kon aanbieden. 

'Wat is beleid Roda dan?'
Er werd nog wel geprobeerd hem zover te krijgen bij Roda JC te blijven dit seizoen, zo klinkt het. “Maar wát zijn het beleid en de ambitie van Roda dan?”, counterde een gevatte Goppel toen op de burelen van het Parkstad Limburg Stadion. Een keiharde conclusie van een speler, die met zijn rushes en soms scorend vermogen een graag geziene gast was bij de supporters, maar die wél de spijker op zijn kop sloeg. 

Voorzichtigheid
Enerzijds zijn het technisch directeur Jeffrey van As en hoofdtrainer Jurgen Streppel het die vooruit willen op sportief gebied met de club na hun eerste (opbouw)seizoen in Kerkraadse dienst. Dit duo verkoopt de club goed naar buiten toe en is uiterst ambitieus. Aan de andere kant heb je de vaak zwijgzame algemeen directeur Martijn Wismans, de raad van commissarissen onder leiding van voorzitter Joop Janssen en de Phoenixgroep. Zij trappen op de rem, kiezen voor rust en zijn uiterst voorzichtig. 

Vage persberichten
Sommigen van hen krijgen intern het verwijt “stil te blijven staan ondanks dat er echt geen gekke salarissen bij Roda JC betaald worden”. Dat RvC-preses Janssen, nooit bereikbaar voor commentaar, vage persberichten via de club de wereld in stuurt, helpt ook niet echt bij het communiceren van een duidelijk beleid van de club. En versterkt de interne tweespalt binnen de Roda-top alleen maar. Ook verschillende supportergremia hebben hier hun ongenoegen al over geuit. 

Kruidenier spelen
“Er moeten extra financiële middelen komen, maar er gebeurt niks hoé dit dan zou moeten gebeuren. Soms lijkt het erop dat sommige mensen binnen de club denken: we doen eens even niks en dan vallen anderen een klap op", vertellen bronnen binnen de Kerkraadse club. "Roda moet nu de kruidenier spelen. Met clubs als Almere City en FC Volendam komt Roda JC bij lange na al niet meer mee." 

Roda hoopt nog altijd op een terugkeer van de vorig seizoen van Feyenoord gehuurde spits Dylan Vente. De aanvaller heeft nog een eenjarig contract in Rotterdam. Het kopen van Vente is voor het armlastige Roda JC geen optie. Dus moeten de Kerkradenaren wachten op coulance van de Rotterdamse topclub én de spits zelf die dan voor een beduidend minder salaris in het Parkstad Limburg wil komen voetballen. Eind deze week is er volgens ingewijden weer contact met de zaakwaarnemer van Vente hierover. 

Antonia
Wie ook nog een optie is voor technische baas Van As is de bij kersvers eredivisionist Cambuur vertrokken rechteraanvaller Jarchinio Antonia. Hij staat in ieder geval intern op de lijst van de Kerkraadse club. Een ander soort van buitenkansje waar Roda JC op hoopt is Darren Maatsen. De 30-jarige vleugelaanvaller heeft zich bij de selectie op het trainingskamp in Zeeland gevoegd voor een testperiode.

Wie zeker niet in beeld is bij de eerstedivisionist, is Jizz Hornkamp. De goalgetter van FC Den Bosch werd ergens genoemd als mogelijke versterking voor Roda, maar daar is absoluut geen sprake van. De aanvaller is namelijk alleen maar te koop, dus dan houdt het voor de financieel zeker niet bijster sterke Kerkradenaren sowieso op. 

Advertenties