Tram 610 krijgt mogelijk plek in Schutterspark

Yves Lacroix
Gepubliceerd op 12/01/2022 om 15:32
Laatst bewerkt op 12/01/2022 om 15:58

Een van de pompgebouwen in het Brunssumse Schutterspark krijgt mogelijk een museum over het mijnverleden van de regio. Ook de beroemde tram 610 zou er een plek moeten krijgen. 

Dat staat in het visiedocument waar dinsdagavond tijdens een commissievergadering over gesproken werd. 

Na de sluiting van de mijnen bleven vier pompgebouwen staan. Brunssum spendeerde bijna een miljoen euro aan de restauratie van gebouw 1, 2 en 3. Gebouw 4 komt nu dus in het visiedocument aan bod. 

Het plan is om de beroemde tram 610, die koempels van en naar hun werk bracht, in pompgebouw 4 te plaatsen. Ook wordt gekeken naar mogelijkheden voor een museum in het pompgebouw, wellicht in combinatie met gebouw 3. 

De pompgebouwen en de omgeving bieden, volgens het visiedocument, ook de mogelijkheid om aandacht te besteden aan andere vormen van delfstofwinning. Bruinkool, zilverzand, grind en metselzand zijn daar enkele voorbeelden van. 

Meldt u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Advertenties