Trainer Jurgen Streppel weg bij Roda JC

foto © ZO-NWS
Gepubliceerd op 15/12/2022 om 09:11
Laatst bewerkt op 15/12/2022 om 09:26

Hoofdtrainer Jurgen Streppel gaat weg bij Roda JC. Hij kiest voor de functie van technisch directeur bij Helmond Sport.

ZO-NWS wist gisteren al te melden dat zijn naam werd genoemd bij Helmond Sport. Roda JC maakte donderdagmorgen zijn vertrek bekend. Streppel staat vrijdagavond voor het laatst langs de lijn.

Jordens Peters, algemeen directeur Roda JC, zegt overvallen te zijn door het besluit van Jurgen Streppel. "Uiteraard respecteren we het besluit van Jurgen, maar het overviel ons natuurlijk wel. We waren nog lang niet op elkaar uitgekeken en hadden een duidelijke ambitie waar te maken", zegt Peters.

De 53-jarige Jurgen Streppel, die nog een doorlopend contract heeft tot medio 2024 in het Parkstad Limburg Stadion, heeft intern bij Roda nooit een geheim ervan gemaakt nog een keer te willen terugkeren naar de club waar hij in het verleden jarenlang voetbalde. Daarna was hij bij de Helmondenaren achtereenvolgens actief als jeugd- assistent- en hoofdtrainer. Het ambitieuze Helmond Sport ontsloeg in oktober dit jaar hoofdtrainer Sven Swinnen.

"Het is vaak zo’n cliché, maar mede door het vertrouwen wat ik vanuit alle geledingen heb gevoeld, was dit een enorm moeilijke beslissing", zegt Streppel. "We hebben hier de laatste jaren mooie stappen voorwaarts gemaakt en hebben het volste vertrouwen om Roda JC weer terug te brengen naar waar het hoort. Nu klopt Helmond Sport op de deur, een club met vergelijkbare ambities en uitdagingen. Uiteraard speelt mijn nieuwe functie een belangrijke rol, maar als ik compleet eerlijk ben, is het ook voor een deel een gevoelskwestie. Ik kon het aanbod van mijn oude club dan ook niet weerstaan."

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties