Traditioneel kerstevenement Brunssum gaat niet door

Gepubliceerd op 28/11/2020 om 13:59
Laatst bewerkt op 28/11/2020 om 14:05

Het traditionele kerstevenement in het centrum van Brunssum gaat dit jaar niet door. Dat heeft wethouder Carolus de Rijck in een brief laten weten aan de gemeenteraad. 

'Helaas moet ik u berichten dat een volwaardig Kerstfeest, in de traditie die in de afgelopen 5 jaar is opgebouwd, dit jaar geen doorgang kan vinden. In juli 2020 gaf uw raad opdracht aan het college om een partij te vinden die het feest organiseert binnen de door uw raad gestelde kaders', schrijft De Rijck. 

'Na gesprekken met de stichting die het Kerstfeest de afgelopen jaren organiseerde, waarover ik u eerder al heb geïnformeerd, kwam ons college in contact met een groep gemotiveerde Brunssumers die aanbood om de organisatie van een dergelijk evenement dit jaar op zich te nemen', vervolgt de wethouder evenementen in de brief. 

'Helaas hebben deze initiatiefnemers moeten ervaren dat de maatregelen rondom Covid-19 het nagenoeg onmogelijk maken om in 2020 een Kerstfeest voor een breed publiek te organiseren. Recente aankondigingen van het kabinet bevestigen dat er zeer waarschijnlijk ook rondom de feestdagen grote beperkingen zullen blijven bestaan en dat een significante verlichting van maatregelen niet vóór medio januari 2021 te verwachten valt'.

'Als gevolg hiervan is in goed overleg het besluit genomen om dit jaar geen vervolg aan de traditie te geven. De stichting Brunssum 4T Samen gaat dit jaar niet het kerstevenement 'Feest der Verwondering' in Brunssum organiseren. Dat heeft de stichting woensdag bekend gemaakt', aldus De Rijck. 

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties