In toekomst mogelijk toch randweg Abdissenbosch

Foto: © ZO-NWS | iStock
Gepubliceerd op 8/12/2022 om 07:59
Laatst bewerkt op 8/12/2022 om 08:14

De Randweg Abdissenbosch is toch niet helemaal van de baan. Als uit stikstofmetingen en andere normen blijkt dat de weg toch mogelijk is, dan komt het plan opnieuw op tafel.

Dat hebben provincie en gemeente Landgraaf afgesproken. Aanleiding is een motie van Lokaal Limburg in het Limburgs Parlement.

De weg door de wijk Abdissenbosch moet de Buitenring N300 verbinden met de Duitse B56. Dat moet de verkeersdruk in de wijk terugdringen, onder meer de forse verkeersoverlast in de Grensstraat. Echter door de huidige stikstofnormen moest het plan worden uitgesteld. 

De gemeente Landgraaf was ontstemd over het besluit van de provincie om de weg te schrappen. De gemeenteraad liet haar ongenoegen uiten in een boze brief aan het provinciebestuur.

Landgraaf had al geld opzij gelegd voor de aanleg van de weg. Ook heeft de gemeente ruim een miljoen euro uitgegeven om woningen aan te kopen. Voor de aanleg van het Duitse deel van de weg is er in Berlijn ook geld aan de kant gezet. Gemeente en provincie hebben nu afgesproken dat als de weg in de toekomst alsnog aangelegd kan worden, beiden de helft bijdragen.

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties