Timmermans veelvuldig genoemd als lijstaanvoerder GroenLinks-PvdA

Foto © ZO-NWS | Europese Commissie
Gepubliceerd op 18/07/2023 om 09:34
Laatst bewerkt op 18/07/2023 om 11:29

De uit Heerlen afkomstige eurocommissaris Frans Timmermans wordt genoemd als toekomstig lijstaanvoerder voor GroenLinks en PvdA. Beide partijen stemden maandag in met deelname aan de Tweede Kamerverkiezingen met een gezamenlijke lijst.

Onduidelijk is nog wie de nieuwe lijst gaat aanvoeren. Bij GroenLinks wordt Jesse Klaver genoemd. Bij de PvdA worden de Amsterdamse wethouder Marjolein Moorman en Heerlenaar Frans Timmermans genoemd. Timmermans is vice-voorzitter van de Europese Commissie en houdt zich bezig met klimaat en milieu.

Overigens wordt betwijfeld of Timmermans in de Kamer zal plaatsnemen. Het is niet uitgesloten dat hij namens de partijen als premierskandidaat naar voren wordt geschoven.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties