Tijdelijke opvang asielzoekers Megaland een feit

foto © ZO-NWS | Sven Berends
Yves Lacroix
Gepubliceerd op 29/11/2022 om 17:50
Laatst bewerkt op 29/11/2022 om 22:58

De tijdelijke opvang van asielzoekers op Megaland in Landgraaf is een feit. Dat heeft burgemeester Richard de Boer dinsdagavond besloten. Een meerderheid van de raad steunde het plan voor de opvang op het Pinkpopterrein. 

Op een speciale werkconferentie werden dinsdagavond de meningen gepeild. 

Het gaat om een opvang van maximaal drie maanden voor 150 asielzoekers. De vluchtelingen die er opgevangen worden moeten volgens de gemeente bestaan uit een combinatie van gezinnen en alleenstaanden. 

De opvang kan ook niet langer duren. Midden april starten op het terrein de voorbereidingen voor het nieuwe evenementenseizoen. Daarvoor moet ruimte zijn. 

Grote tegenstander van de komst van de opvang was de PVV die veel mensen op de been wist te brengen voor de vergadering. De partij twijfelt aan de haalbaarheid van de afspraak dat er een balans wordt gezocht tussen alleengaande asielzoekers en gezinnen. 

Ook heerste er verdeeldheid bij GBBL. Drievierde van de 11-koppige fractie was tegen de komst van de noodopvang. Maar een kwart van de fractieleden zag de komst wel zitten. 

 

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties