Tieners Roda JC leven droom in Parijs: duel tegen talenten PSG

Foto: (c) ZO-NWS
Gepubliceerd op 11/05/2022 om 09:01
Laatst bewerkt op 11/05/2022 om 09:14

De voetballers van het O14-jeugdelftal van Roda JC leefden afgelopen weekend in een heuse droom door in Parijs te mogen spelen tegen de leeftijdsgenootjes van topclub Paris Saint-Germain. 

De jeugdopleiding van de Franse kampioen zocht een tegenstander en was uitgekomen bij de Kerkraadse club. Het O14-jeugdelftal van Roda JC kruiste daarom de degens in de Franse hoofdstad. 

Het duel startte in het eerste bedrijf met enkele kansjes voor beide ploegen, maar beide ploegen gingen - zeker door een knappe prestatie van het goed verdedigende Roda JC - rusten met een brilstand: 0-0. 

Na de thee ging de Franse thuisclub op zoek naar de openingstreffer en die kwam er uiteindelijk ook doordat een afvallende bal goed van afstand werd ingeschoten: 1-0. De Roda-talenten beten echter goed van zich af en legden zich niet zomaar neer bij een nederlaag. 

Ondanks dat de Kerkradenaren nog meerdere kansen kregen, kon de gelijkmaker niet worden geforceerd. Bij de gasten keek iedereen echter terug op een zeer geslaagd oefenduel met de Franse grootmacht. 

 

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties