'Thuiswedstrijd' Roda-trainer Streppel eindigt in ruime uitzege

Helmond Sport - Roda JC
Gepubliceerd op 5/11/2021 om 21:25
Laatst bewerkt op 6/11/2021 om 09:52

Hij was er jarenlang voetbaltechnisch aan verbonden. Voor Roda JC-trainer Jurgen Streppel was het vrijdagavond bij Helmond Sport een soort van thuiskomen. En na negentig minuten schudde de winnende Brabander alleen maar handen voor felicitaties: 0-3.

Streppel zag in het stadion waar hij successen vierde dat zijn ploeg al na een kleine tien minuten op voorsprong kwam. Dylan Vente stapte na een corner bij de eerste paal slim over de bal heen, waardoor deze met de vrijstaande Richard Jensen kwam.

De verdediger aarzelde niet lang en scoorde de openingstreffer voor de Kerkraadse gasten: 0-1. Veel had roda niet te vrezen van de op dat moment nummer zeventien van de Keuken Kampioen Divisie.

Wederom Vente had wederom een belangrijke rol bij het tweede doelpunt van de Streppel-brigade. De kleine aanvaller stelde de Belgische motor op het middenvelder Xian Emmers, die steeds meer laat zien een goede versterking te zijn, in staat om de 0-2 op het scorebord te zetten.

De bezoekers uit Kerkrade zaten hiermee op rozen. Byran Limbombe deed vlak na rust zelfs nog een schepje daar bovenop en tilde de voorsprong naar drie, terwijl de Helmonders nog altijd op nul doelpunten stonden.

Onder andere Patrick Pflücke had de score zelfs nog kunnen verhogen, maar de mogelijkheden van de Duitser geraakten niet over de doellijn. Desondanks kon Roda zeer tevreden terug in de bus stappen voor de terugreis.