Thermenmuseum Heerlen wint OIKOS prijs

Foto © ZO-NWS
Gepubliceerd op 15/06/2022 om 09:29
Laatst bewerkt op 15/06/2022 om 09:45

Het Thermenmuseum in Heerlen heeft onlangs de OIKOS-publieksprijs in ontvangst genomen. Het is de eerste keer dat de prijs naar een museum gaat. Normaal gaat die alleen naar personen. 

Het museum ziet de prijs als een erkenning voor het harde werk dat het team verricht heeft, vindt Dr. Karen Jeneson, conservator bij het Thermenmuseum. "De erkenning hiervoor in de vorm van de OIKOS-publieksprijs is de kers op de taart."

Ook wethouder Jordy Clemens is blij met de prijs, maar zegt dat Heerlen nog niet klaar is. "De investering in het nieuwe Romeins Museum laat zien dat we blijven ontwikkelen om de verhalen te vertellen aan het grote publiek." 

De door OIKOS aangestelde jury was vooral onder de indruk van hoe het Thermenmuseum een breed publiek heeft weten te bereiken. Daarnaast waren ze diep onder de indruk van hoe het Thermenmuseum bijdraagt aan de herrijzenis van Coriovallum, het Romeinse Heerlen. 

De prijs wordt uitgereikt door OIKOS, een Nederlands-Belgische Onderzoeksschool voor oudhistorici en classici. De prijs bestaat uit een geldbedrag plus wisselbeker en wordt elk jaar feestelijk uitgereikt op de OIKOS-dag.

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties