Testritten met Drielandentrein op traject Heerlen-Maastricht

foto: iStock
Gepubliceerd op 6/12/2023 om 09:49
Laatst bewerkt op 6/12/2023 om 09:56

Vervoerder Arriva begint maandag met het testen van de zogeheten Drielandentrein op het traject Heerlen-Maastricht. De testen zijn nodig om te kijken of de treinen voldoen aan het nieuwe Europese treinbeveiligingssysteem ETCS.

Vanwege de testritten vervalt op dit traject de sneltrein RE18 tussen Aken en Maastricht. Deze trein rijdt wel vanuit Aken naar Heerlen. Passagiers kunnen daar overstappen op snelbussen of de stoptrein, want die laatste rijdt wel.

De testen duren tot uiterlijk eind januari. Wanneer de Drielandentrein tussen Maastricht, Luik en Aken gaat rijden is nog niet bekend, maar naar verwachting is dat in de eerste helft van volgend jaar.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties