In voetbalminnend Parkstad en omstreken hoef je de namen van de Heerlense clubs KEV en Coriovallum maar te noemen en een lampje gaat branden. De laatste jaren waren beide verenigingen gefuseerd tot KCC'13, maar die samensmelting houdt nu per direct op te bestaan.
Meezenbroek en Schaesbergerveld. Twee illustere wijken in Heerlen die jarenlang roemruchte voetbalclubs hebben gehad. Bekende voetballers speelden er ook. Bij KEV trok in het verre verleden René Hofman (oud-Roda JC, ex-Feyenoorder en voormalig Fortunees) de schoenen aan en ook Hans Erkens uit Schinnen (voormalig Ajacied en oud-Fortuna-speler) vertoonde er zijn kunsten.
Bij Coriovallum klotste het geld ooit tot aan het plafond, waardoor oud-profs als Silvio Diliberto, Michel Haan, Bernd Romero en John de Jong er hun kunsten kwamen vertonen. Ook talentvol clubicoon Rob Vaes - helaas veel te vroeg overleden - schoot er menig balletje tegen het net. Dit leidde tot grote sportieve successen. Dit gecombineerd met een flinke portie gezelligheid maakte Coriovallum tot een gerenommeerde vereniging.
Toch ging het met beide buurtclubs mis en werd er in 2003 besloten tot een fusie, een soort herstart: MSP '03 (Meezenbroek, Schaesbergerveld Palemig) werd in het leven geroepen. In 2013 veranderde die naam nog in KCC '13 (KEV Coriovallum Combinatie). Maar ondanks alle goede bedoelingen was de weg richting het verval ingezet. Alles werd uit de kast gehaald om de familieclub in leven te houden.
Door goedwillende en hardwerkende vrijwilligers. De successen van weleer waren er niet meer en, dat voelde je aan je water, zouden er ook niet meer komen. Ergo: het bestuur van KCC-bestuur heeft nu, ongetwijfeld met pijn in het hart, zelfs besloten om de stekker eruit te trekken. Het snel teruglopend ledenaantal en de actuele coronacrisis (lees: geen inkomsten) zijn de belangrijkste oorzaken.
Daardoor blijven alleen nog de vele mooie herinneringen over. KEV en Coriovallum zijn definitief vergane glorie. Of er moet in de toekomst alsnog iemand opstaan die een nieuwe herstart aandurft. Maar voorlopig zal daar echter geen sprake van zijn.