Tennisleraar uit Brunssum verdacht van ontucht met tienerleerlingen

Foto: iStock
Gepubliceerd op 28/02/2023 om 16:23
Laatst bewerkt op 1/03/2023 om 09:34

Een 30-jarige tennisleraar uit Brunssum wordt door justitie verdacht van het jarenlang ontucht plegen met twee leerlingen, een jongen en een meisje. De Landgraafse tennisclub waar hij werkzaam was, heeft de onderlinge samenwerking vanwege dit grensoverschrijdende gedrag stopgezet, blijkt uit onderzoek van ZO-NWS. 

De ontucht zou hebben plaatsgevonden van december 2015 tot en met eind 2020. Bryan K. was op dat moment als tennisleraar actief bij een tennisvereniging in de Landgraafse wijk Ubach over Worms. Deze zaak kwam aan het rollen toen er in eerste instantie een klacht tegen de Brunssumer werd ingediend vanwege handtastelijkheden, waarna het bestuur van de desbetreffende tennisclub besloot om een onderzoek in te stellen en deze kwestie neer te leggen bij het Instituut Sport Rechtspraak (ISR).

Volgens een insider bij de desbetreffende tennisvereniging in Landgraaf werd gedurende dit onderzoek besloten om de tennisleraar op non-actief te stellen vanwege grensoverschrijdend gedrag, wat later – vorig jaar - om diezelfde reden resulteerde in een definitieve beëindiging van de samenwerking. De leden van de Landgraafse tennisclub zijn over deze precaire kwestie ingelicht door het clubbestuur, bevestigt een ingewijde.

Massages
De twee slachtoffertjes deden in november 2021 aangifte bij de politie tegen Bryan K. Hier hebben zij onder onder andere verklaard dat de ontucht volgens hen plaats zou hebben gevonden bij de bovengenoemde tennisclub in Landgraaf tijdens een feestavond en tijdens ‘massages’. Uit vertrouwelijke politie-informatie blijkt dat er ook ontucht zou zijn gepleegd in Kerkrade en Maastricht.

De verdachte heeft tegenover de politie ten stelligste ontkend met het meisje en de jongen ontucht te hebben gepleegd in zijn hoedanigheid als tennisleraar, blijkt verder uit vertrouwelijke informatie uit het onderzoek van de politie. Volgens de gediplomeerde tenniscoach uit Brunssum zijn de ontuchtaantijgingen aan zijn adres een gevolg van “een complot”, zo heeft de verdachte althans verklaard bij de opsporingsdiensten.

Strafrechtelijk vervolgd
Justitie heeft na het onderzoek van de politie besloten om de Brunssumer strafrechtelijk te vervolgen. Een woordvoerster van het OM in Limburg laat desgevraagd aan ZO-NWS weten dat de verdachte in deze zaak op 21 maart voor de rechter moet verschijnen. "Verder doen wij op dit moment geen mededelingen hierover", aldus Renate Peters.

Bryan K., niet bereikbaar voor commentaar, bestiert op dit moment een tennis- en padelschool en is volgens zijn eigen social media ook actief als hoofdtrainer bij een tennisvereniging in Voerendaal. Zijn advocaat was ondanks herhaaldelijke pogingen eveneens niet bereikbaar voor commentaar.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties