Teammanager Mark Maas stapt op bij Roda JC

foto © ZO-NWS en Roda jC
Gepubliceerd op 7/09/2021 om 08:49
Laatst bewerkt op 10/10/2021 om 10:21

Teammanager Mark Maas vertrekt op korte termijn bij Roda JC. Dat blijkt uit informatie waarover ZO-NWS beschikt en wordt door Maas desgevraagd bevestigd. Hij heeft de spelersgroep van de eerstedivisionist ingelicht over zijn besluit. De inwoner van Nuth is tevens persvoorlichter bij de Kerkraadse club.

Maas is sinds 2015 werkzaam bij Roda JC. Eerst op de afdeling communicatie en Social media, waarna hij sinds medio 2018 aan de slag is gegaan als teammanager & persvoorlichter bij het eerste elftal van de profclub. Hij is een soort manusje-van-alles in de staf bij de Kerkradenaren.  

Turbulente jaren
“Na een aantal turbulente jaren waarin ik heel vaak voor de club heb gekozen in plaats van voor mijzelf, is het tijd voor mentale rust. Mensen die mij kennen weten dat Roda JC echt héél erg veel voor mij betekent, maar een lichaam heeft een limiet. Ik sta altijd ‘aan’, kan nooit afschakelen. Iedere avond, vrije dag, of in iedere vakantie, sta ik paraat en zijn er zaken die moeten gebeuren. Dat heb ik altijd met alle liefde gedaan, maar de afgelopen jaren heb ik geen enkel moment échte mentale rust gehad. Het is nu tijd dat ik voor mijzelf kies en op zoek ga naar een baan met meer regelmaat", legt Maas uit aan deze omroep. 

Vertrek Jeffrey van As
"Er kwam ook steeds meer werk bij doordat mensen eerder zijn vertrokken. Bovendien is er veel onrust binnen de club de laatste jaren. Het ontslag van Jeffrey (van As, red.) heeft mij écht heel veel pijn gedaan. Ik zeg niet dat dit de hoofdreden van mijn beslissing is geweest, maar je moet jezelf constant opnieuw bewijzen aan nieuwe trainers, directeuren en beleidsbepalers. Dat vergt enorm veel energie en bovenop het brede takenpakket hou je dat maar enkele jaren vol. Het is een opeenstapeling van allerlei factoren die mij helaas tot dit pijnlijke besluit hebben moeten doen overgaan", aldus Maas. 

In de afgelopen tijd legden meerdere mensen na interne strubbelingen bij de Kerkraadse voetbalclub hun functie neer: René Trost en Robert-Jan Lambrix, leden van de raad van commissarissen, compliance officer Ritchie Bex, technisch directeur Jeffrey van As moest vertrekken en algemeen directeur Martijn Wismans kondigde zelf aan zijn biezen dit najaar te pakken.
 

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties