Tbs'er Armin A.: begeleid verlof mét contactverbod in ontvoeringszaak

Gepubliceerd op 31/08/2022 om 09:09
Laatst bewerkt op 31/08/2022 om 09:32

Voormalig loverboy Armin A. uit Kerkrade, in 2019 veroordeeld tot 2,5 jaar cel en tbs met dwangverpleging in een ontvoeringszaak, mag met begeleid verlof vanuit de tbs-kliniek. Dat blijkt uit een brief, in bezit van ZO-NWS, die justitie heeft verstuurd aan de slachtoffers. 

A. had een ex-vriendin ernstig mishandeld na haar eerst ontvoerd te hebben. Ook maakte hij zich schuldig aan handel in drugs en inbraken in onder andere een zwembad in Landgraaf. Hij zat eerst enige tijd in de gevangenis, waarna hij werd overgebracht naar een tbs-kliniek. 

'Het ministerie van Veiligheid en Justitie heeft de tbs-gestelde de begeleide verlofstatus verleend. De status gaat in op 1 september 2022', schrijft het Informatiepunt Detentieverloop van het OM in de vertrouwelijke brief. Er zal in eerste instantie sprake zijn van 'maximale beveiliging'. 

De Kerkraadse tbs'er mag met verlof onder strenge voorwaarde dat hij geen contact heeft met zijn slachtoffers, staat er verder nog in het schrijven van justitie. "Hij heeft een meisje ontvoerd en zwaar mishandeld. Het is toch ongelofelijk dat deze man nu al op verlof mag". zegt één van de slachtoffers tegen deze omroep. 

A. werd in 2015 tot twee jaar cel veroordeeld in de geruchtmakende Valkenburgse zedenzaak. In 2014 liet hij een minderjarig meisje in een hotel in Valkenburg werken als prostituee. De toen 16-jarige Kimberley uit Heerlen werd door hem gedwongen om betaalde seks te hebben met tientallen klanten. 

Na het uitzitten van zijn gevangenisstraf voor de zedenzaak ging hij opnieuw in de fout. 

Meldt u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Advertenties