Tbs en celstraf voor maandenlang stalken advocaat

foto: iStock
Gepubliceerd op 20/04/2024 om 08:29
Laatst bewerkt op 20/04/2024 om 09:05

Een man die vorig jaar een advocaat uit Heerlen vier maanden stalkte, is vrijdag door de rechtbank in Den Bosch veroordeeld tot tien maanden celstraf en tbs met voorwaarden. Dit is conform de eis van justitie. 

"Ik ben content met deze straf en vooral dat hij tbs opgelegd heeft gekregen omdat deze man nu behandeld gaat worden. Bovendien moet hij mij een schadevergoeding van 500 euro betalen", zegt de gestalkte Heerlense advocaat in een reactie op het vonnis tegen ZO-NWS. 

De stalking vond plaats van februari tot begin juni vorig jaar. De stalker, die geen vaste woon- of verblijfplaats heeft, werd op 5 juni opgepakt. Hij is de ex-partner van een vrouw die door de Heerlense advocaat werd bijgestaan in meerdere procedures.

Het stalken begon met 's morgens bellen, vaak wel tien keer achter elkaar. Daarna breidde dit zich uit met tientallen appjes op dreigende toon, mails, videobellen en berichten met daarin video's.

Voor de betreffende Heerlense advocaat was de maat vol toen hij een foto kreeg van de verdachte waarop een vrouw met een kind stond met de tekst 'als dit jouw kind is, dan weet je wat er met haar gaat gebeuren'.

De advocaat nam na het ontvangen van dit bericht meteen contact op met een officier van justitie en deed nog diezelfde dag aangifte van de langdurige stalking. In het onderzoek naar het stalken werd door politie en justitie veel moeite gedaan om de gezochte verdachte te traceren. Onder andere zijn telefoon werd afgetapt.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties