Tachtig uur taakstraf voor overval op pakketbezorger Merkelbeek

Gepubliceerd op 10/05/2023 om 11:20
Laatst bewerkt op 10/05/2023 om 11:29

Twee mannen uit Almere, die vorig jaar in Merkelbeek een pakketbezorger met geweld beroofden van een iPhone, zijn dinsdag veroordeeld tot een taakstraf van tachtig uur. Ook kregen zij een voorwaardelijke celstraf van acht maanden opgelegd. 

Deze zaak bleek een plan te bevatten: drie mannen uit Almere wilden vorig jaar een gloednieuwe iPhone bij een adres aan de Kerkstraat in Merkelbeek onderscheppen. Toen de bezorgbus arriveerde, stapte Jaden C. (21) op de bezorger af en vroeg hem het pakketje te overhandigen omdat hij op het desbetreffende adres woonde.

Hierdoor ontstond een worsteling nadat de bezorger C. bewijs wilde zien voor zijn bewerking. Medeverdachte Rivano H. (22) bemoeide zich met de schermutseling en de twee overvallers wisten de nieuwe mobiele telefoon te bemachtigen. In de auto van Reza C. (21) gingen zij er uiteindelijk vandaar. Deze C. werd overigens vrijgesproken. 

Meldt u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Advertenties