Taakstraffen voor voormalige topmannen Roda JC

foto © ZO-NWS | Twan Senden
Gepubliceerd op 17/01/2022 om 14:10
Laatst bewerkt op 17/01/2022 om 14:30

De rechtbank in Den Bosch heeft maandag Ton Caanen, voormalig technisch directeur van Roda JC, veroordeeld tot 240 uur taakstraf voor het plegen van valsheid in geschrifte en oplichting.

Een en ander had te maken met de aankoop van zijn villa in Spaubeek in 2015.
Wim Collard, in het verleden algemeen directeur bij de Kerkraadse club, kreeg een taakstraf van tachtig uur aan zijn broek.

Oud-Roda-commissaris Hessel Meijer kreeg op zijn beurt een taakstraf van 120 uur opgelegd. van de Bossche rechter. Een werknemer van Hessel Meijer werd volgens zijn advocaat Serge Weening vrijgesproken. Meijer en Collard hielpen Caanen bij de aankoop van de bovengenoemde villa om een hypotheekbedrag van 8 ton te krijgen. 

Deze zaak kwam jaren geleden aan het licht na een melding over het doen en laten van Ton Caanen. Later volgde zelfs nog een inval in het Parkstad Limburg Stadion. 
 

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties