Taakstraf voor Hulsbergenaar die politieagent bedreigde

Gepubliceerd op 15/02/2021 om 15:51
Laatst bewerkt op 15/02/2021 om 15:58

Eric L. uit Hulsberg, die via een tweetal sms’jes een politieman bedreigde, is door de rechtbank in Maastricht veroordeeld tot 24 uur taakstraf. Dat laat hij desgevraagd weten aan ZO-NWS.

L. zei hier eerder tegen deze omroep al over: "Ik heb in de tweede week van januari twee sms'jes gestuurd naar een goede bekende van mij waarin ik gezet heb: 'ik schiet je kapot en dat vriendje van jou bij de politie ook'. Die berichtjes heb ik daarna meteen gewist."

De inwoner van Hulsberg werd na zijn arrestatie verhoord en legde een bekentenis af. "Ik heb dit uit frustratie en uit onmacht gedaan omdat ik al zolang door de politie wordt tegengewerkt. Politie en justitie moeten niet denken dat zij de waarheid in de bomzaak niet boven water hoeven te halen. Je hoort daar nooit meer wat over, maar ik ben daarin onterecht beschuldigd hè."

L. werd in het verleden verdacht van het sturen van een bom- en dreigbrief naar toenmalig burgemeester Ralf Krewinkel van Heerlen. Deze zaak tegen hem werd wegens gebrek aan bewijs geseponeerd. Over de veroordeling nu voor het bedreigen van de politieagent, zegt L tot slot: "Het is zoals het is. Ik heb een aantal dagen in voorarrest gezeten en daarom hoef ik de taakstraf nu niet meer uit te voeren." 
 

Advertenties