SV Brunssum door fout scheidsrechter toch 'even' vierdeklasser

Gepubliceerd op 5/07/2024 om 13:47
Laatst bewerkt op 5/07/2024 om 15:34

Het naar de vijfde klasse gedegradeerde eerste elftal van SV Brunssum is door een administratieve fout toch 'even' vierdeklasser gebleven.

Het hoofdteam van SV Brunssum degradeerde afgelopen seizoen, na een verloren beslissingsduel tegen VV Schimmert, naar de vijfde klasse. In de indeling van de KNVB voor komend seizoen werden de Brunssumers niettemin ingedeeld in de vierde klasse. Dat blijkt echter een fout te zijn, zegt wedstrijdsecretaris Rinaldo Scatigna van SV Brunssum tegen ZO-NWS. 

"Wij zagen vrijdagochtend dat ons eerste elftal, tot onze verbazing, in de vierde klasse was ingedeeld. Even dachten we nog dat we alsnog niet gedegradeerd waren door een of andere regeling", legt Scatigna verder uit.

Die hoop vervloog echter snel, want een telefoontje naar de KNVB gaf uitkomst. Scatigna: "De scheidsrechter had - na ons verloren beslissingsduel tegen Schimmert - ingevuld dat wij die wedstrijd hadden gewónnen. Maar dat was dus niet zo."

Het vlaggenschip van SV Brunssum komt komend seizoen dus 'gewoon' uit in de vijfde klasse A. Het eerste elftal van VV Schimmert is ingedeeld in de vierde klasse C. 

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties