Supporters Roda JC sjoemelen met entreekaartjes voor kinderen

foto © ZO-NWS | HEKO Photodesign
Gepubliceerd op 13/03/2023 om 15:12
Laatst bewerkt op 13/03/2023 om 17:02

Er wordt gesjoemeld met de aankoop van entreekaartjes voor thuiswedstrijden van Roda JC in het Parkstad Limburg Stadion. Bij de Kerkraadse club was hier in de afgelopen dagen informatie over binnengekomen. Algemeen directeur Jordens Peters, die aangeeft dat de club de vermeende sjoemelpraktijken gaat bekijken, bevestigt dat laatste tegenover ZO-NWS.

De op zijn minst opmerkelijke informatie betreft dat kinderkaartjes voor thuisduels van de Keuken Kampioen Divisieclub door volwassenen online worden gekocht. Deze entreekaartjes zijn echter goedkoper dan tribunetickets voor volwassenen, wat zou betekenen dat dit een schadepost voor Roda JC kan zijn.

Bij de verschillende ingangen voor de tribunes in het Parkstad Limburg Stadion worden de kindertickets alleen maar gescand door een daarvoor bestemd apparaat en niet extra gecontroleerd door een steward of andersoortig beveiligingsmedewerker. Die zou dan kunnen zien dat het kinderkaartje door een volwassene is aangekocht en ook daadwerkelijk door laatstgenoemde wordt gebruikt.

Hierdoor hebben de sjoemelende fans onder de radar weten te blijven. Doordat mensen de fraude hebben gemeld bij club is dat aan het licht gekomen. Algemeen directeur van Roda JC Jordens Peters wilde in een reactie alleen maar over bovengenoemde kaatjeskwestie kwijt "een en ander te gaan bekijken". 

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties