Succesvolle corona-editie Zomerfestival Voerendaal

Foto © ZO-NWS | Peter Lambrichs Fotografie
Gepubliceerd op 28/09/2021 om 16:01
Laatst bewerkt op 28/09/2021 om 17:01

"De zesde editie van het Zomerfestival Voerendaal was een groot succes. Zeker als je bedenkt dat we terugblikken op een corona-editie zijn we dik tevreden", zegt Judith Eurlings van de organisatie. 

Verspreid over tien dagen bezochten bijna 4.000 mensen het festival. Dat is ruim een verdubbeling van het aantal fysieke bezoekers met de corona-editie van vorig jaar. Het aantal bezochte live-streams van activiteiten lag wel iets lager dan vorig jaar met bijna 13.738 hits, maar dit aantal kan nog oplopen.

De populairste van de 23 activiteiten van het Zomerfestival was de Fair op de binnenplaats van Kasteel Puth afgelopen zondag. Ongeveer 1250 bezoekers kwamen hier genieten van optredens en lokale specialiteiten.

Ondanks deze mooie cijfers ligt het bezoekersaantal van deze keer nog duidelijk onder de opkomst van een 'normale' Zomerfestivaleditie. Die varieert tussen de 7.000 en 10.000 bezoekers.

De corona-controle aan de ingang, verplicht sinds dit weekend, zorgde voor irritatie bij een enkeling maar dat was dan ook de enige wanklank op een verder vlekkeloos verlopen Zomerfestival. "Het weer werkte in ons voordeel en zowel artiesten als bezoekers waren blij dat ze weer onder redelijk normale omstandigheden van een cultureel evenement konden genieten", aldus Eurlings. 

Kleinschaligheid blijkt een sterke troef te zijn van het festival. Wel is de ambitie meer mensen van buiten Voerendaal te trekken. Dat dit kan bleek dit jaar bij de drive-in bioscoop. Veel auto's passeerden daarvoor de gemeentegrens.

Volgend jaar is het Zomerfestival van 3 tot en met 12 juni. Het maakt dan deel uit van het IBA-expojaar. Of er daardoor extra activiteiten komen is niet bekend.  De organisatie nodigt verenigingen en ondernemers alvast uit met creatieve ideëen te komen.

Reclame

Advertenties