Streppel: 'Misschien iets te veel karakter getoond'

foto © ZO-NWS
Gepubliceerd op 27/02/2021 om 09:10
Laatst bewerkt op 27/02/2021 om 09:53

Roda JC-trainer Jurgen Streppel baalde zaterdagavond in het Parkstad Limburg Stadion van de verliespartij tegen NEC (1-3). "Het is zonde. Misschien hebben we na de rode kaart wel iets te veel karakter getoond", vertelt de coach na afloop.

Roda JC kwam via een strafschop op achterstand. Jordy Bruijn passeerde Roda-keeper Jan Hoekstra vanaf de stip. Na ruim een uur spelen kwam de ploeg van Streppel door een doelpunt van Erik Falkenburg op gelijke hoogte. Diezelfde Falkenburg pakte in de tien minuten die daarop volgden twee gele kaarten en werd van het veld gestuurd. "Toen gaven we het uit handen. Dan kom je een man te kort bij de standaardsituaties en dan wordt het moeilijk. Zonde, want we hebben genoeg kansen gecreëerd", zegt Streppel.

"Ontzettend stom dat ik die tweede gele kaart pak", zegt Falkenburg. "We hadden de eerste helft veel moeite met NEC, maar na rust doen we een aanpassing en kantelt de wedstrijd. We scoren terecht de gelijkmaker, maar na de rode kaart zat het ons niet meer mee." Twee minuten na de rode kaart kwam NEC op voorsprong en vergrootte de marge in de blessuretijd naar twee. 

Advertenties