Streppel met Roda JC na nederlaag bij TOP de play-offs in

Gepubliceerd op 12/05/2021 om 18:25
Laatst bewerkt op 13/05/2021 om 10:49

De laatste wedstrijd van Roda JC in de reguliere competitie eindigde woensdagavond in Oss tegen TOP in een 2-0 nederlaag voor de Kerkraadse club. Zaterdag (aanvang 18.45 uur) starten de geel-zwarten in Doetinchem bij De Graafschap met het eerste duel in de play-offs om promotie naar de Eredivisie. 

Trainer Jurgen Streppel had in Brabant besloten om reservedoelman Miguel Santos te laten keepen in plaats van Jan Hoekstra en ook vaste kracht op linksback Amir Absalem mocht het even rustig aan doen op de bank. Voor hem stond Mitchel Keulen in de basiself. 

In de voorhoede stond bovendien Fabian Serrarens, ten faveure van Dylan Vente, weer eens vanaf de eerste minuut op het veld. Een en ander had vooral te maken met het feit dat het duel in Oss niks meer om het lijf had dan drie punten.

De Kerkraadse club wist immers al dat een plek in de play-offs verzekerd was, maar een 'gewone' sportieve plicht was natuurlijk ook belangrijk. Dus gingen de Kerkradenaren meteen vanaf het begin op zoek naar de voorsprong tegen TOP. 

Kansen waren er wel, maar die werden in de eerste twintig minuten niet verzilverd. Aan de andere kant gebeurde dat wel. Mart Remans, door Roda JC verhuurd aan de Ossenaren dit seizoen, raakte na dik minuten nog de buitenkant van de paal, maar enige tijd later was het wel raak: 1-0. 

Dit was tevens de ruststand. In bedrijf twee, waarin Roda JC-trainer Streppel veelvuldig gebruikmaakte van zijn wisselmogelijkheden, probeerden de gasten de gelijkmaker te forceren. Zonder succes helaas voor de Kerkradenaren, terwijl Remans aan de andere kant wél weer scoorde. 

Hij stond echter in buitenspelpositie. Drie minuten later was Dennis van der Heijden er als de kippen bij om de thuisclub naar de 2-0 te schieten na een snelle uitbraak. En daar bleef het ook bij in het Frans Heesen Stadion. 

Advertenties