Stijn Daemen rijdt in Tsjechië top 10 binnen

foto © ZO-NWS
Gepubliceerd op 5/06/2021 om 09:10
Laatst bewerkt op 5/06/2021 om 14:13

Wielrenner Stijn Daemen heeft vrijdag zijn ploeggenoot Wessel Krul een goede dienst bewezen tijdens de Vredeskoers in Tsjechië. Na het nodige knechtwerk kwam Krul, namens Nederland, net te kort in de massasprint voor de dagzege.

In de ruim 130 kilometerlange etappe ging de Tsjech Pavel Bittner met de overwinning aan de haal. Daemen eindigde zelf als 23ste in de rit van Jeseník naar Rýmarov.

De Landgravenaar is na vrijdag behoorlijk gestegen in het klassement. Door de sprintetappe is hij de top tien binnengekomen. Daemen staat met een bergrit voor de kiezen momenteel negende in het algemene klassement.

In de rit van Brúntal naar Dlouhé-Stráne krijgt het peloton zaterdag bijna 140 kilometer en twee bergen voor de banden. De aankomst is bergop met een klim van zo’n dertien kilometer. Al begint het echte klimwerk al ruim dertig kilometer voor het einde.
 

Meldt u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties