Stichting Rengelaote neemt geen maatregelen tegen nachtvorst

Foto: © ZO-NWS
Gepubliceerd op 30/03/2022 om 10:57
Laatst bewerkt op 30/03/2022 om 15:37

De stichting Sjweikeser Rengelaote neemt geen maatregelen om de bloesemknoppen van de pruimenbomen te beschermen tegen de verwachte nachtvorst. Vorig jaar was de Rengeloate- oogst compleet mislukt doordat alle bloesem kapot vroor in april.

“We hopen er voor dit jaar maar het beste van en steken een kaarsje op” zegt bestuurslid Funs Boyens. “Gelukkig zijn we geen commercieel bedrijf. Voor beschermingsmaatregelen heeft onze stichting onvoldoende vrijwilligers en ook geen machines voor beschikbaar”, zegt bestuurslid Funs Boyens. 'Bovendien staan de bomen verspreid over de heuvels rond het dorp en dat maakt bijvoorbeeld beregenen erg lastig.”

Deze dagen is Sweikhuizen omgeven met een prachtige witte bloesem. De stichting heeft een ongeveer 4 km lange bloesemtocht gemarkeerd met linten zodat wandelaars tot medio april van de bloesem kunnen genieten. De wandeling begint bij de dorpskerk van Sweikhuizen.
 
De teelt van de Sjweikeser Rengelaote is dit jaar precies 200 jaar geleden ontstaan. Afhankelijk van de oogst staan daarom voor half augustus speciale activiteiten gepland.

 

Reclame

Advertenties