VIDEO: Sterk Roda JC vergeet te winnen van NAC in doelpuntenspektakel

Foto: (c) ZO-NWS
Gepubliceerd op 16/04/2021 om 21:18
Laatst bewerkt op 17/04/2021 om 08:50

Vooraf was het duel tussen Roda JC en NAC op papier een aantrekkelijk affiche, en dat werd het vrijdagavond in Kerkrade ook. De bij vlagen prima voetballende thuisploeg had, gezien de kansen, moeten winnen, maar speelde gelijk: 3-3. 

Voor Roda’s technisch directeur Jeffrey van As zal het treffen met de Bredase club ongetwijfeld best apart zijn geweest. De oud-verdediger speelde en werkte in het verleden immers bij de Brabanders. 

Maar Van As kennende wilde hij tijdens de onderlinge confrontatie in het Parkstad Limburg Stadion maar één ding: dat zijn huidige werkgever aan het langste eind zou trekken. En dan nog het liefst ook met aantrekkelijk voetbal. 

De technische baas van de Kerkradenaren haalde in de afgelopen tijd vaker het gelijkspel aan dat zijn club eerder dit seizoen behaalde in Breda. “Daar hadden we moeten winnen, wat had ik dat graag gedaan”, liet Van As zich ontvallen.

De aimabele Leidenaar zag Roda JC fris starten aan de wedstrijd tegen zijn oude club. Na vijf minuten had hij al bijna kunnen juichen toen Dylan Vente een voorzet van Patrick Pflücke snoeihard inkopte. NAC-doelman Roy Kortsmit redde echter met een prima reflex. 

Een kwartiertje later was er weer een kopkans voor Danny Bakker, maar ook hij zag zijn inzet gekeerd op de lijn waardoor het 0-0 bleef. De Kerkraadse verdediger was zijn teleurstelling nog aan het verwerken of de bal lag wél in het net. 

Ali Messaoud was de gelukkige en opende, zeer verdiend, de score voor Roda. Uit het niets kwamen de gasten van trainer Maurice Steijn op gelijke hoogte. Luis Fiorini schoot eerst tegen de lat maar in tweede instantie was het wel raak: 1-1.

De beer was kennelijk los op het veld, want beide ploegen hadden de smaak te pakken. Eerst was het Thijmen Goppel die de 2-2 op het scorebord deponeerde, maar vlak daarop was het alweer gelijk. 

El Aluchi was de man die NAC de 2-2 wist te bezorgen. Zes minuten na de thee was het wederom Bakker die gevaar stichtte. Dit keer was het een verwoestende uithaal en mocht hij wel de handen in de lucht steken: 3-2. 

Lang mochten de gastheren hier echter niet van genieten, want NAC-spits Mario Bilate tekende aan de andere kant voor de derde treffer van zijn team in Kerkrade. Het spel golfde hierna op en neer en zowel Pflücke als ook invaller Erik Falkenburg (twee keer) hadden de 4-3 op hun schoen maar zij faalden helaas voor de ploeg van Jurgen Streppel. 

Advertenties