Sterk en effectief Roda zegeviert ook tegen ADO Den Haag: 0-3

Gepubliceerd op 18/08/2023 om 21:00
Laatst bewerkt op 20/08/2023 om 20:21

Een bij vlagen wervelend Roda JC heeft vrijdagavond bij ADO Den Haag de tweede overwinning op rij geboekt in de competitie: 0-3. De Kerkraadse club mag zich hierdoor, in ieder geval vooralsnog, de trotse koploper noemen in de Keuken Kampioen Divisie. 

Vertrouwen getankt, dát hadden de mannen van trainer Bas Sibum tijdens de seizoenstart in eigen huis tegen Helmond Sport. De Brabanders werden immers met 4-1 aan de zegekar gebonden. 

In de Residentiestad ging Roda verder waar het vorige week mee gestopt was: scoren. Linksbuiten Enrique Zauner maakte al vrij snel in het eerste bedrijf een splijtende steekbal van Maximilian Schmid koelbloedig af: 0-1. 

Het was diezelfde Zauner die even later de tweede treffer van de avond op het scorebord zette na een diepe bal van Boyd Rieth. Walid Ould-Chikh liet de honderden meegereisde fans van Roda vlak voor de thee wederom juichen door met een strak schot de 0-3 aan te tekenen. 

Na de thee hadden de solide spelende gasten weinig tot niks te vrezen van de zwakke Hagenaars waar oud-Roda JC-trainer Darije Kalezic aan het roer staat. De deze week van Heracles overgenomen goalie Koen Bucker had een rustige avond in het Kerkraadse doel. 

Sibum wisselde in de slotfase nog een aantal keer en mocht even na kwart voor tien juichen voor de meer dan terechte zege die zijn ploeg geboekt had. De Kerkraadse formatie is de competitie uitstekend gestart zonder enig puntverlies. 

 

Meldt u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Advertenties