Steekpartij in woning Kerkrade: Roemeen verdacht van poging moord

Foto: (c) ZO-NWS I Bjorn Thimister
Gepubliceerd op 17/10/2022 om 11:05
Laatst bewerkt op 17/10/2022 om 11:10

De verdachte van een steekpartij in een woning in Kerkrade in april dit jaar, is een 41-jarige Roemeen. Hij zit vast op verdenking van poging moord. Dat bevestigt justitiewoordvoerster Renate Peters tegenover ZO-NWS.

“Verdachte T., afkomstig uit Roemenië, is primair poging moord ten laste gelegd, en wel omdat hij zich eerder die dag in bepaalde zin had uitgelaten”, legt Peters verder uit. De desbetreffende steekpartij vond op zaterdagmiddag 30 april dit jaar plaats in een woning aan de Kipstraat in Kerkrade. 

Daarbij raakte een vrouw lichtgewond, waarna twee verdachten er in een bestelbusje vandoor gingen. De politie ging met meerdere auto’s op zoek naar het busje en kreeg dat uiteindelijk snel in zicht. 

Op de Vijlenberg in Vijlen kon het bestelbusje na een achtervolging tot stilstand worden gedwongen, waarna de twee inzittenden konden worden gearresteerd. Bij de achtervolging liepen twee politiewagens schade op.
 
 

Meldt u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Advertenties