Steekpartij Heerlen: man verdacht van poging moord, mes afgebroken

foto: Track88
Gepubliceerd op 9/05/2023 om 11:21
Laatst bewerkt op 9/05/2023 om 11:49

Het slachtoffer (17) van de steekpartij in Heerlen op 1 mei, is met meerdere messteken in onder andere zijn hoofd en rug gestoken. De gepakte verdachte moet langer in de cel blijven op verdenking van poging tot moord.

Dat bevestigt justitiewoordvoerster Renate Peters na vragen van ZO-NWS.

"De verdachte in deze zaak is in bewaring gesteld op verdenking van poging moord dan wel poging doodslag. Het mes is tijdens de steekpartij afgebroken", legt Peters verder namens het Openbaar Ministerie (OM) uit. 

De eerste meldingen van het incident aan de Heerlense Palemigerboord kwamen op maandagmiddag 1 mei binnen rond kwart voor vijf, waarna de hulpdiensten snel ter plekke kwamen. Het slachtoffer werd met een ambulance naar het ziekenhuis vervoerd, terwijl de politie met een speurhond zocht naar een verdachte. Die werd even later op de Grasbroekerweg opgepakt.

Deze omroep kreeg in de afgelopen dagen ook informatie over het motief voor de steekpartij. Dit zou een uit de hand gelopen ruzie over het roken van wiet zijn geweest. "Dat is nog in onderzoek", aldus de justitiewoordvoerster.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties