Steekpartij Amstenrade: man stak vriendin in auto neer om relatieproblemen

foto © ZO-NWS | Keistadnieuws
Gepubliceerd op 22/10/2021 om 09:36
Laatst bewerkt op 22/10/2021 om 10:06

Het motief voor de steekpartij in Amstenrade in juli dit jaar waren hoogoplopende relatieproblemen tussen de 32-jarige verdachte en zijn vriendin. In een auto aan de Putstraat liep het daarom compleet uit de hand. Dat blijkt uit vertrouwelijke onderzoeksinformatie in bezit van ZO-NWS. 

Verdachte R. T. had op vrijdag 23 juli dit jaar een afspraak met zijn in Duitsland woonachtige vriendin met wie de relatie niet lekker liep. De vrouw besloot daarom om naar Amstenrade te komen, waar verdachte T. woont. 

Laatstgenoemde wilde echter niet bij hem thuis afspreken, waarna het tweetal besloot om in de auto te gaan zitten. Hier liep een woordenwisseling echter compleet uit de hand, waarna de Amstenradenaar zijn vriendin in haar been stak. 

Het slachtoffer vluchtte daarop uit de auto en viel bloedend op de Putstraat neer. Geschrokken omstanders hielpen haar om de bloeding te stelpen, terwijl verdachte R. T. er in eerste instantie vandoor ging. 

De Amstenradenaar besloot zich even later alsnog zelf bij de politie, die met meerdere eenheden naar de plaats delict was gekomen, te melden. Hij zit sindsdien in de cel op verdenking van poging tot doodslag. 

"Mijn cliënt heeft zijn verhaal gedaan bij de recherche over wat er precies gebeurd is die dag. Hij heeft veel spijt van wat hij gedaan heeft en weet ook niet hoe hij tot deze daad heeft kunnen komen, het met een mes steken van zijn vriendin. Al liep hun relatie niet lekker", aldus Françoise Landerloo. 

Verdachte T. moet op 1 november voor de rechter verschijnen tijdens een pro forma-zitting in deze zaak. 

Advertenties