LIVE: Start proces dode baby Fabian Brunssum na dik 3 jaar

Anonymous (not verified)
Gepubliceerd op 18/01/2021 om 08:28
Laatst bewerkt op 12/05/2021 om 10:03

Ruim drie jaar na het overlijden van baby Fabian in Brunssum start maandag het proces tegen zijn oppasouders. Zij worden verdacht van doodslag. De grote vraag is: wat gebeurde er precies op die 11e oktober in 2017? 

Op 11 oktober kwam de toen vijf maanden oude baby Fabian om het leven. Zijn oppasouders zorgden op dat moment voor hem in hun woning in de Brunssumse Bongardstraat. Niet lang na het overlijden van de baby werden de man en vrouw uit Brunssum gearresteerd. Onderzoek had uitgewezen dat Fabian een niet-natuurlijke dood was gestorven.

Beide verdachten kwamen ongeveer een maand na hun arrestatie weer op vrije voeten. Ze bleven wel verdachte. Justitie stelde ondertussen alles in het werk om een goed beeld van de zaak te krijgen. In november 2017 werd er een reconstructie gehouden in de woning aan de Bongardstraat en deskundigen bogen zich over de verdachte dood.

Dat onderzoek, uitgevoerd door het Nederlands Forensisch Instituut (NFI), duurde uiteindelijk anderhalf jaar. Volgens de deskundigen kwam Fabian om het leven door klappen tegen het hoofd en is hij stevig door elkaar geschud, het shakenbabysyndroom. Die bevindingen leidden er in augustus 2019 toe dat de oppasouders opnieuw werden gearresteerd.

Beide verdachten, die inmiddels alweer geruime tijd op vrije voeten zijn, hebben altijd ontkend schuldig te zijn aan de dood van Fabian. De oppas moeder wordt door justitie ook verdacht van het mishandelen van haar eigen kind, in september vorig jaar. 

Wat vind jij?
Schinveld krijgt een Social Sofa om dorpsgenoten met elkaar te verbinden. Kan jouw omgeving ook zo'n speciale zitbank gebruiken? Laat het ons weten via het reactieformulier.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties