Start healthyLIFE voor inwoners Brunssum met overgewicht

Gepubliceerd op 8/05/2023 om 14:39
Laatst bewerkt op 8/05/2023 om 14:59

In Brunssum is een tweejarig programma van start gegaan dat mensen met overgewicht naar een gezondere leefstijl begeleidt.

In dit programma, healthyLIFE, werken gemeente, huisartsen, en zorgverzekeraars samen. Het programma kent twee onderdelen: Bij 'bewegen' gaan de deelnemers 14 weken lang samen bewegen en tijdens 'leefstijl' is er 24 maanden aandacht aan voeding, beweging, ontspanning en slaap. Dat gebeurt zowel individueel als in 16 groepssessies.

Het programma is bedoeld voor mensen met overgewicht. Deelname wordt bepaald in samenspraak met de eigen huisarts of praktijkondersteuner. Een belangrijke voorwaarde voor toelating tot het programma is motivatie.

In Brunssum zijn inmiddels 2 groepen gestart, met circa 8 deelnemers in elke groep. Voor de rest van het jaar staan er nog 5 nieuwe groepen op de planning.

Meldt u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Advertenties